A túrós-mazsolás pite tésztájához egy tálban összemorzsoljuk a lisztet a hideg vajjal, a sóval, a cukorral és a jeges vízzel. Akkor jó, ha összeáll a tészta. Folpakba csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe 30 percre.
A töltelékhez a túrót egy nagyobb tálban villával áttörjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, a porcukrot, a tojássárgájákat, a megmosott citrom finomra reszelt héját és a mazsolát.
A lehűtött tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, kibélelünk vele egy 26 cm-es piteformát, majd 10 percre a hűtőbe tesszük. Ezután megkenjük a tésztát a lekvárral, beleöntjük a tölteléket, és elsimítjuk.
165 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg a tészta széle kissé megpirul, majd szeletés előtt hagyjuk teljesen kihűlni. Ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.