A csokoládét összetörjük, és egy nagyobb tálba gőz fölött felolvasztjuk, majd levesszük a tűzrő. Hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg el nem olvad és sima nem lesz. 5 percig hagyjuk hűlni.
Hozzáadjuk a cukrot, beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát. Az ecetet belekeverjük a tejbe, hozzáadjuk a tojásokat, és jól felverjük. Az egészet egy tálba öntjük és addig keverjük a masszát, amíg sima nem lesz. Az egészet egy kerek (20 cm átmérőjű), sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, a tetejét elsimítjuk.
Körülbelül 75 percig sütjük, vagy addig, amíg jól fel nem jön. Bökjünk a közepébe egy villát, és ha nem ragad rá a krém, biztos, hogy jó. A formában hagyjuk hűlni a piskótát, majd egy sütőrácsra borítjuk.
A csokoládéból 2,5 dkg-t egy tálba reszelünk. A maradék csokoládét egy tálba tesszük, és forró gőzfürdő felett felolvasztjuk. Amikor megolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, és simára keverjük. Majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Ahogy hűl, úgy fog besűrűsödni.
A süteményt félbevágjuk, és belül meglocsoljuk brandyvel. Körülbelül a krém jó egynegyedével megkenjük az alsó brandys lapot, majd ráhelyezzük a felső részt, mintha egy szendvicset készítenénk. A maradék krémet a torta oldalára és a tetejére kenjük, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval. Legalább félórára rakjuk hűtőbe.
A tejszín teszi lággyá és krémessé ezt a csokitortát, a brandy pedig izgalmassá és eredetivé. Ha nem hétköznapi csokicsodára vágysz, ez kitűnő választás! - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!