Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pont olyan, mint az eredeti: somlói galuska - liszt és cukor nélkül, 35 perc alatt!

Amikor az ember lánya napok óta nem alszik, mert az aljas influenza vírus úgy gondolta, hogy beköltözik a gyerekekbe, akkor bizony eljön az, hogy valami nagyon édes, nagyon krémes, és nagyon csokis dologra tud csak gondolni. Igen, ez bizony a somlói galuska!

Nem variáltam túl, mert a manócskák csak anyát akarták, és mind a két kezem kellett nekik. Ez a süti tehát nem elég, hogy isteni, és minden édességvágyamat kielégítette, de aránylag gyorsan meg is voltam vele, kb. 35 perc!

A piskótához:
4 tojás
8 dkg eritrit
4 dkg szezámliszt
2dkg mandulaliszt
 2dkg darált dió
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál citromlé

A krémhez:
8db főtt tojás sárgája
5 tk eritrit
1/2 mokkáskanál vanília őrlemény
1-1,5dl víz, vagy kókusztej
1/2 kezeletlen narancs reszelt héja

A szóráshoz:
10 dkg darált dió
5 dkg rumba áztatott mazsola (a rum elhagyható)

A csokoládéöntethez:
10 dkg kókuszolaj
3 dkg eritritol
2 dkg holland kakaó
10 dkg paleo csokoládé
1 dl kókusztejszín
rum aroma ízlés szerint (esetleg kevés rum)
(ha túl sűrű lenne akkor további 1/2-1 dl víz)

A tálaláshoz:
2, 5 dl kókuszkrémből felvert hab

A piskótához a tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéből a cukorral és a citromlével kemény habot verünk, majd belekeverjük a tojás sárgáját, végül óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a liszteket is. Sütőpapíros tepsibe elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Minden hozzávalót egy turmixba, vagy aprítóba teszünk és annyi folyadékot adunk hozzá, hogy sűrű krémet kapjunk. Amikor ezzel is megvagyunk, jöhet a csokoládéöntet, amihez minden hozzávalót egybe öntünk, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve összefőzzük. A biztonság kedvéért lehet gőz felett csinálni. Akkor készül el, ha szép csillogó, bársonyos csoki mártássá válik. Ha túl sűrűnek ítéljük, lehet még kókusztejszínt keverni hozzá.

Amikor a piskóták kihűltek , három darabba vágjuk és összetöltjük a krémmel. Minden réteget megszórunk dióval és mazsolával. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy kicsit összeérjen, persze ha kibírjuk. Tálaláskor kanállal galuskákat szaggatunk belőle kis tálakba, leöntjük a csokoládéöntettel és a felvert kókusztejszínhabbal díszítjük.

Még több cikk és recept házigazdánktól >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss