A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egy csipet sóval, majd beleszitáljuk egy tálba. Ezután hozzáadjuk a zsírt (vagy vajat) és elkezdjük összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, hozzáadjuk az egész tojást, egy kevés tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Ha szükséges akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.)
Az összegyúrt tésztának lecsippentjük az 1/3-át, majd a nagyobb tésztát liszttel enyhén megszórt sütőpapíron kinyújtjuk tepsi méretűre (34x24 cm-es forma). Ezután a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe. (A tepsiben még kézzel kicsit nyomkodjuk le.)
A túrót villával kicsit összenyomkodjuk, majd hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a pudingport, a tojások sárgáját, és alaposan összekeverjük.
A tojások fehérjét a maradék cukorral, kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a túrós töltelékhez, és óvatosan összekeverjük. Ezután a tepsiben lévő tésztára öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk a túrós tölteléket.
A pudingpor simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzákeverjük a cukrot is. A maradék tejet felmelegítjük, és hozzáöntjük a pudingos-cukros keveréket, majd állandó keverés mellett, pár perc alatt sűrűre főzzük.
Ezután levesszük a tűzről, majd kevergetve pár percig hűtjük, hogy langyos legyen. Ezután a pudingot óvatosan ráöntjük a túrós töltelékre, majd a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk. A tésztája finom omlós, a túrós töltelék a pudinggal pedig nagyon krémes. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!