Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei paradicsomos húsgombóc

MME MME
90 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A paradicsomos húsgombóc elkészítéséhez a darált húst megsózzuk, hozzáadjuk az egész tojást.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk az őrölt fekete borsot és ezt is a húshoz keverjük.
  3. A gyorsrizst is hozzákeverjük (nem kell megfőzni!). Összegyúrjuk, mint a fasírtot, és másfél órát állni hagyjuk.
  4. Egy fazékba kimérjük az 1,2 l vizet, beleöntjük a sűrített paradicsomkonzerveket és simára keverjük. Ízlés szerint sózzuk, majd felforraljuk.
  5. A húsból tojás nagyságú gombócokat formálunk és a forrásban lévő mártáshoz adjuk.
  6. Kb. 35-40 percig lassú tűzön főzzük, néha-néha megkeverjük. (Adhatunk hozzá egy-két darab egész zöldpaprikát, amit az elkészült ételből kiemelünk.) Ha megpuhultak a gombócok, a paradicsomszószt 2-3 kanál cukorral ízesíthetjük.
  7. A simább íz érdekében rántást adhatunk hozzá, de kukoricakeményítővel is sűríthetjük. Ha túl sűrű lenne, ízlés szerint vízzel higíthatjuk, amivel egy-két percig főzzük még
  8. Az elkészült étel mellé főtt krumplit kínálunk.

Nézd meg videón, hogyan készül a paradicsomos húsgombóc főtt krumplival!



Ezek is érdekelhetnek

Friss