Almás, mákos, babpürés palacsinta

30 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • tojás
  • liszt
  • apró zabpehely
  • tej
  • élesztő
  • cukor
  • étolaj
  • alma
  • mák
  • fahéj
  • citrom
  • kristálycukor
  • vaj
  • mustár
  • bors
  • szerecsendió
  • tejföl
  • pirospaprika

Elkészítés

  1. A hozzávalókból, tojás, liszt, zabpehely, tej, cukor, só, étolaj, élesztő palacsintatésztát készítünk.10 percig állni hagyjuk, majd kevés szódavizzel hígítjuk.
  2.  A gerezdre vágott almát vajon cukorral karamelizáljuk. A mákot vaniliáscukorral, kevés fahéjjal és citromhéjjal összekeverjük. A babot villával pépesítjük és mustárral, borssal, szerecsendióval, sóval ízlés szerint ízesítjük.
  3. Négy nagy palacsintát sütünk, megtöltjük őket a töltelékkel. Az egyik félét hengerré a másikat háromszögre hajtjuk. Egy tányéra helyezzük. Almával porcukorral a babosat tejföllel paprikával díszítjük.

TÚRÓ RUDI PALACSINTA >>> 

 

Megjegyzés

AZ ÉDES ÉS SÓS ARÁNY ÁT (A TÖLTELÉK LEHET EZER FÉLE PL DIÓ MÁK HELYETT JUHTÚRÓ BAB HELYETT. - Marinella49

Ezek is érdekelhetnek

Friss