A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd hozzákeverjük a puha vajat. A lisztet és a sütőport apránként a tojásos elegyhez forgatjuk, alaposan összedolgozzuk.
A masszát egy sütőpapírral bélelt, kb. 30*20 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra elmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd megfordítjuk a tepsiben úgy, hogy a teteje kerüljön alulra.
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni. Amikor már hab állagú, apránként hozzáadagoljuk a porcukrot, addig verjük, amíg fényes, kemény habot kapunk. A lekvárt összekeverjük az őrölt dióval.
Megkenjük a langyosra hűlt sütemény tetejét a lekvárral, majd ráhalmozzuk a tojásfehérjehabot, elsimítjuk. Visszatesszük pár percre a sütőbe, amíg kis színt kap a hab. Teljes hűlés után felszeleteljük.