Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olasz klasszikus egy kis tavaszi csavarral: így készül a zöldborsós carbonara

default user icon
MME
Az egyik legfinomabb, legkrémesebb tésztaétel a carbonara, nem csoda, hogy rengetegen imádják. Ezúttal egy tavaszias változatban, zsenge zöldborsóval készítettük el. Íme a pontos recept!

A ropogós bacon és a krémes parmezán tökéletes párosát még jobbá teszi a friss zöldborsó ebben a csodás carbonara spagettiben. Mindenképp próbáld ki, amíg tart a szezon, mutatjuk a receptet!

Így készül a zöldborsós carbonara

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagettitészta  
  • só 
  • 15 dkg szeletelt bacon  
  • 4 gerezd fokhagyma  
  • 20 dkg zöldborsó
  • bors 
  • 3 db tojássárgája  
  • 4 ek. reszelt parmezán sajt

Elkészítése: 

  1. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, úgy, hogy a főzőléből két decit megőrzünk.  
  2. Csíkokra vágjuk a bacont, és egy nagy serpenyőben kipirítjuk. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, egy percig sütjük együtt, kevergetve. Ha már szépen illatozik a fokhagyma, ráöntjük a félretett két deci tésztafőző vizet. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a borsó meg nem puhul.
  3. A tojások sárgáját egy tálban összekeverjük a reszelt parmezánnal. A zöldborsós serpenyő alatt kicsire vesszük a hőfokot, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a parmezános tojássárgáját, jól átkeverjük. Beleöntjük a kifőzött spagettit, ezzel is összeforgatjuk, és még 2-3 percig főzzük együtt. Azonnal tálaljuk. 

Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ezek is érdekelhetnek

Friss