Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei kráter szelet

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kráter szelet krémjéhez a pudingot megfőzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd gyakran kevergetve megvárjuk, amíg kihűl.
  2. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, majd a sárgájákat jól kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Azután hozzáadjuk az étolajat, valamint a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet.
  3. A tojásfehérjékez kemény habbá verjük, majd óvatosan a kakaóporos masszába forgatjuk.
  4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, és egy vizes evőkanál segítségével a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliapudingot. 180 fokon 30-40 percig (tűpróbáig) sütjük.
  5. Ha megsült a piskóta, akkor a tejfölt elkeverjük a porcukorral, és a még meleg tésztára kenjük az édes krémet. Pár percre visszatoljuk a sütőbe.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KRÁTER SZELET:

Ezek is érdekelhetnek

Friss