Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei gyümölcsrizs

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

A vaníliarudat hosszában felmetsszük, és a belsejét kikaparjuk. A tejet felforraljuk a vaníliavelővel és -rúddal, a cukorral meg a sóval. Beleszórjuk a rizst, és alacsony hőfokon kb. 30 percig főzzük. Közben időnként megkeverjük.

A befőttet lecsöpögtetjük, és a levét felfogjuk. A barack felét apróra daraboljuk, a zselatinlapokat beáztatjuk. A rizst tálba öntve 10 percig hűlni hagyjuk, és kivesszük a vaníliarudat. A kinyomkodott zselatint a meleg rizsbe keverve feloldjuk, majd beleforgatjuk a barackdarabokat. Hideg vízfürdőben lehűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd kevés kivételével a rizsbe forgatjuk. A gyümölcsrizst négy (250 ml-es) desszertestálkába töltjük, és hűlni hagyjuk. 

A maradék barackot cikkekre vágjuk. A befőttlevet vízzel 4 dl-re hígítjuk, beletesszük a citromhéjat és felforraljuk. Hozzáadjuk a befőttet, és alacsony hőfokon 4-5 percig főzzük. Belevegyítjük a kevés vízben feloldott keményítőt, újra felforraljuk, majd hűlni hagyjuk, és a citromhéjat kivesszük. A rizst a kompóttal, tejszínhabbal és citromfűvel díszítjük.

Megjegyzés

Kb. 1840 kJ (440 kcal) / adag. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss