hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei gyümölcsös túrótorta

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • piros vagy más színű, de édes gyümölcsök - befőtt is jó
  • 2 tojás
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 40 dkg túró (ha áttöröd, finomabb lesz)
  • 10 dkg tejföl
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • néhány kanál szeder-, ribizli- vagy meggylekvár

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd a lisztet a sütőporral és a keményítővel hozzákeverjük. A tésztát a formába öntjük, és 20 percig sütjük.

Közben a gyümölcsöket lecsepegtetjük.

A túrómasszához szétválasztjuk a tojásokat. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tojások sárgájával habosra keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk. A túrót és a tejfölt a vajas masszához keverjük. Ehhez hozzáadjuk a tojáshabot és a keményítőt.

20 perc után kivesszük a tésztát, aminek ekkorra megszilárdul kissé a teteje, így könnyen rákenhetünk egy vékony réteg lekvárt. Erre az alapra szórjuk a gyümölcsöket, majd további 20 percig sütjük a tortát. Ha kész, még 10 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss