hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei gesztenyés-mogyorós kocka

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A fehérjéket verjük kemény habbá, közben adagoljuk hozzá a porcukor felét.

A maradék cukrot keverjük ki a tojássárgájával, és vegyítsük a tojáshabba. Adjuk a masszához az átszitált kakaót, a lisztet, majd a két evőkanálnyi olajat. A tésztát öntsük egy kisebb, kizsírozott tepsibe, és 180 °C-on süssük 20 percig. A krémhez olvasszuk fel a tejben a cukrot, keverjük el benne a keményítőt és a tojássárgáját.

Főzzük sűrűre, majd hagyjuk hűlni. Tegyük a krémbe a gesztenyemasszát, és keverjük habosra. A krémet kenjük rá a kihűlt tésztalapra, majd hagyjuk kicsit megsűrűsödni. A tejszínt keverjük el a porcukorral, verjük kemény habbá, és kenjük a krém tetejére. A sütemény tetejét szórjuk meg darált mogyoróval.

Ezek is érdekelhetnek