Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei bagel két hozzávalóból

default user icon
MME
A reggeli péksütemények sorában nálunk dobogós helyen szerepel a bagel. A különleges zsemleféle rengetegféleképpen variálható, finom és tápláló szendvics készíthető belőle. Frissen az igazi, ám elkészítési ideje miatt ritkán sütöttük – eddig!

Nem tudjuk eldönteni, hogy ebben a két hozzávalós bagelben az a legjobb, hogy az eredeti receptben megadott idő töredéke alatt és pofonegyszerűen készül el, vagy az, hogy egészségesebb alternatívája a kelesztett változatnak. Mutatjuk is, mitől olyan szuper ez a verzió!

 

Hozzávalók (6-8 darabhoz):

  • 300 g kelt tésztákhoz való liszt (vagy 300 g finomliszt 2 tk sütőporral elkeverve)
  • ½ tk só
  • 325 g zsírszegény görög joghurt

Elkészítése:

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan elkeverjük.
  2. Hozzákanalazzuk a görög joghurt háromnegyedét, és egy spatula vagy fakanál segítségével addig keverjük, míg kezd összeállni. Ekkor hozzáadjuk a megmaradt joghurtot is, és alaposan elkeverjük az egészet. A tésztát lisztezett felületen kb. 5 percig dagasztjuk.
  3. A tésztagombócot 6 (vagy 8 kisebb) részre osztjuk. Mindegyikből hosszú rudat formázunk, majd két ujjunk köré csavarjuk úgy, hogy kör formát kapjunk, a végeket pedig összetapasztjuk. (Ehhez használhatunk egy kis vizet, ha szükséges.)
  4. Egy nagy lábasban vizet forralunk 2 ek szódabikarbónával, és a bageleket egyesével, oldalanként 1-1 percig főzzük benne. Azután szűrőkanállal mindet átszedjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ízlés szerint megszórhatjuk például szezám- vagy lenmaggal és/vagy mákkal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezután pedig nem marad más, mint a kedvenc feltéteinkkel megpakolva elfogyasztani!

(Forrás: tastemade)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek