Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ménesgazda nyárs

120 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg sertésszűzpecsenye
  • 30 dkg bélszín
  • 12 kicsi csiperkegomba
  • olaj
  • A páchoz:
  • 1 dl paradicsompüré
  • 4 evőkanál 10%-os ételecet
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 kiskanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A kétféle húst hártyáitól megszabadítjuk, és 2 cm vastag érmékre szeljük. Egy zárható tetejű edényben a pácnak valókat akkurátusan összekeverjük, a húst lazán beleforgatjuk, és lefedve a hűtőben hagyjuk. Három óra hosszáig feléje sem nézünk.

Addig készítsük elő a grillsütőt, csináljunk salátát, fröccsöt, miegymást. Ha már kellőképpen éhesek vagyunk, és a faszén is izzik, akkor öblítsük le a gombát, szárastól vágjuk félbe, és a pácolt húsokkal váltakozva olajozott nyársra húzzuk. (A nyársnak megfelel a kihegyezett hurkapálca, de lehet készen kapni ötvenes csomagokban bambusznyársat, az jobb, mivel nehezen gyullad meg.) Kissé megsózzuk, és a rácsra téve közepesen izzó parázs fölött, többször megfordítva kisütjük.

Körítsük fóliában sült fűszeres-túrós burgonyával, és öblítsük le egy kellemes merlot-val.

Ezek is érdekelhetnek

Friss