A paprikákat megmossuk, kimagozzunk, félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a paprikával és a csilivel kevés olajon, fedő alatt megdinszteljük. Megborsozzuk, és puhára pároljuk, amíg majdnem teljesen elpárolog a leve.
A paradicsomot szintén apróra vágjuk (lehúzhatjuk a héját is), hozzáadjuk a paprikához, és hagyjuk, hadd párolódjon saját levében, alacsony lángon, fedő alatt (ha télen a paradicsom nem túl piros, paradicsompürét is adhatunk hozzá).
Az apróra vágott fokhagymát, sót, oregánót vagy petrezselymet a vége felé adjunk csak hozzá. A török elészítés szerint a tojást ráütjük még melegen, levesszük a fedőt, és csak lágyra engedjük sülni a tükörtojást.
Kenyeret használva evőeszközként, tunkolvafogyasztjuk (külön élvezet, ahogy a még lágy tojássárgája szétfolyik a kenyértunkolás miatt).
A menemen titka: az apróra vágott zöldségek és a lassú tűzön, sokáig tartó (saját levében) párolódás.
A törökök mindennapos paprikája úgy néz ki, mint a mi hosszú zöld erős paprikánk, viszont ez édes. Imádják bő olajban is megsütni, sült krumpli sütés után.
Ez az étel fenséges és közkedvelt reggeli Törökországban, Magyarhonban vacsorának megy el inkább. - MME