A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.
Az új, kreatív ötletek és különleges ízkombinációk minden évben nagy izgalommal és várakozással töltik meg a versenyidőszakot, melyet most a közönség is testközelből megtapasztalhatott, mert az első zsűrizési kör élőben, szakmai közönség előtt került megrendezésre a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállításon.
A zsűri tagjai, Baracskay Angéla cukrászséf, Gerő Eszter cukrászmester, Andrész Zoltán cukrászmester, Kiss Zoltán cukrászmester, Mészáros Gábor cukrászmester, Szervánszky László cukrászmester és Tóth Norbert cukrászmester voltak. Ők kóstolták végig a tortákat, amelyből végül kiválasztották a döntősöket, amely közül kikerül majd a végső győztes. Ezúttal nem öt, hanem hat tortát választottak ki.
Íme a döntősök:
Tétényi áfonyás mandula - Sztaracsek Ádám tortája
Hunyadi krónikája - Sztaracsek Ádám tortája
Mákvirág - Szívós Zita, Poór István tortája - Budapest, Major cukrászda
Fenséges fügés manna - Marsa Éva Heléna tortája - Vanília és Gelarto cukrászda
Curiositas - Füredi Krisztián tortája - Hisztéria cukrászda
Szegedi boszorkány - Gyuris László tortája - Capella cukrászda
Magyarország Tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.