Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melyik lesz idén Magyarország tortája? Íme a 6 döntős!

default user icon
MME
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete kiválasztotta annak az 5 cukrásznak a 6 tortáját, amely esélyes arra, hogy elnyerje az ország tortája címet 2020-ban. A győztes tortát augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén kóstolhatja meg a nagyközönség.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”  pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.

Az új, kreatív ötletek és különleges ízkombinációk minden évben nagy izgalommal és várakozással töltik meg a versenyidőszakot, melyet most a közönség is testközelből megtapasztalhatott, mert az első zsűrizési kör élőben, szakmai közönség előtt került megrendezésre a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállításon.

A zsűri tagjai, Baracskay Angéla cukrászséf, Gerő Eszter cukrászmester, Andrész Zoltán cukrászmester, Kiss Zoltán cukrászmester,  Mészáros Gábor cukrászmester, Szervánszky László cukrászmester és Tóth Norbert cukrászmester voltak. Ők kóstolták végig a tortákat, amelyből végül kiválasztották a döntősöket, amely közül kikerül majd a végső győztes. Ezúttal nem öt, hanem hat tortát választottak ki.

Íme a döntősök:

Tétényi áfonyás mandula - Sztaracsek Ádám tortája

Hunyadi krónikája - Sztaracsek Ádám tortája

Mákvirág - Szívós Zita, Poór István tortája - Budapest, Major cukrászda

Fenséges fügés manna - Marsa Éva Heléna tortája - Vanília és Gelarto cukrászda

Curiositas - Füredi Krisztián tortája - Hisztéria cukrászda

Szegedi boszorkány - Gyuris László tortája - Capella cukrászda

Magyarország Tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

ÍME AZ ORSZÁG TORTÁJA! A BOLDOGASSZONY CSIPKÉJE A GYŐZTES 2019-BEN >>> 

MELYIK LESZ AZ ORSZÁG TORTÁJA? MEGKÓSTOLTUK A DÖNTŐS DESSZERTEKET! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss