Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melyik lesz idén az ország tortája? Íme az 5 döntős!

default user icon
MME
Már csak 5 cukrász 5 tortája esélyes arra, hogy elnyerje az ország tortája címet 2019-ben. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete kiválasztotta a döntősöket. A győztes tortát augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén kóstolhatja meg a nagyközönség.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt óriási érdeklődés kíséri, évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát.

Új, kreatív ötleteket, magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

Idén is rendkívül izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről.

Érdekesség, hogy Gerbeaud Emilre emlékezve négy versenymű is a zserbó újragondolása volt torta formában. Magyarország jellemző gyümölcsei – sárgabarack, körte, eper, málna, birs, dió, szőlő, cseresznye, meggy, gesztenye, ribizli - mind megjelentek a receptekben, néhol egy-egy zöldség is.

Idén 31 torta közül választotta ki a zsűri a döntős tortákat, íme az 5 döntős:

Sopron Hűsége – készítője: Drávai Dávid (Hoffer Cukrászda, Sopron)


Kékestető – készítője: Ipacs Balázs (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső, Budapest)


Émile Emléke – készítője: Dénes Ilona (Művész Kávéház, Budapest)


Boldogasszony csipkéje – készítője: Tóth Norbert (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)


Akali meggyes mandula – készítője: Dezse Gergő (Mészáros Cukrászda, Szombathely)

Magyarország Tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

ország tortája 2018: a hat döntős >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss