Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melyik hormontípusba tartozol? Íme a tartós fogyás titka!

default user icon
MME
Hogyan szabadulhatunk meg a felesleges kilóktól a hormonok segítségével? Ismerj meg egy német szakemberek által kidolgozott programot!

Az étkezési szokásaink, a sport és az odafigyelés alapvetően meghatározza, hogy hány kilót nyomunk. Ám a felsoroltakat nagyban befolyásolják a hormonok, éppen ezért ezek „munkáját” is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy fogyni tudjunk, és utána megtarthassuk a súlyunkat.

Inzulindiéta

A hormonok befolyásolhatják mikor vagyunk éhesek, és mikor érezzük magunkat jóllakottnak, sőt, azt is, mit szeretünk, és mi az, ami a túlsúlyunkat okozza.

A hormonképlet-módszer három hormontípusba (ösztrogén, gesztagén és tesztoszteron) sorolja az embereket.

Az ösztrogén típusú hölgyek akkor híznak, ha túl zsíros és sok állati fehérjét tartalmazó ételeket fogyasztanak. Számukra az inzulindiéta a következőt ajánlja: reggelire szénhidrát, ebédre szénhidrát és fehérje vegyesen, vacsorára fehérje.

A gesztagén típusúaknak a szénhidrátokra kell ügyelniük, mivel a hasnyálmirigyük érzékenyen reagál rá, és ez elősegíti a zsírraktározást. Az inzulindiéta nekik reggelire szénhidrátot, ebédre szénhidrátot és fehérjét vagy csak fehérjét, vacsorára fehérjét javasol.

A tesztoszteron típusú nők akkor híznak, ha túl keveset mozognak, és szénhidrátban gazdag ételeket fogyasztanak. Náluk reggelire megengedett a szénhidrát, ebédre és vacsorára viszont a fehérje ajánlott.

Mozgásprogram

A módszer a sporttal kapcsolatban három fő típusra osztja a mozgásformákat:

- A speciális jógagyakorlatok természetes úton hozzák egyensúlyba a hormonszintet, valamint erőt adnak a léleknek és a szellemnek is.

- A kitartás igénylő sportok (pl. futás, kerékpározás, nordic walking, görkorcsolya, aerobik) fokozzák az anyagcserét, javítják az állóképességet, és növelik az egyes hormontípusok energiafogyasztását.

- Az erősítő gyakorlatok segítik az izmok edzését és építését, feszesítenek, és a fogyást is támogatják.

Együnk szőlőt>>>

Tudatos lazítás

Ez elsősorban azért fontos, mert a legtöbb esetben a stresszhormonok termelődése okozza a nagy éhségrohamokat. A nyugalom emellett abban is segít, hogy jobban aludjunk.

A lazításhoz a módszer a légzés-, a tárgy- és/vagy a hangmeditációt ajánlja, de olyan hasznos, a zen tanításain alapuló tippekkel is szolgál (pl. szeressük önmagunkat, tanuljunk meg elengedni, éljük meg a pillanatot), amelyek kiegyensúlyozottabbá tehetik a hétköznapokat.

Méregteleníts>>>
Fogyókúra tippek>>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss