Kemény sajtok
A fűszeres zamatú parmezán vagy Grana Padano sajtok jellegzetes ízét sokan kedvelik. A sajtkéssel vékony lapokra vágott darabkák mellé sárgabarackot, szőlőt, olajbogyót, fügét kínálj.
Sajtok és fajtáik >>>
Lágy sajtok
Brie és camembert – talán ezek a legnépszerűbbek a lágy sajtok között. A krémes állaghoz aszalt datolyát vagy fügét, mazsolát, ropogós kétszersültet vagy sós kekszet társíts.
Nemes penészes sajtok
A rokfort vagy a gorgonzola kimondottan pikáns, ha mangóval, körtével, szőlővel vagy datolyával tálalod a vendégeknek, biztos nem nyúlsz mellé!
Friss sajtok
A ricotta, a friss kecskesajt, de a mascarpone is – persze, eltérő mértékben – lágy, krémes, és lehűtve a legfinomabb. Ideális társuk a körte és a dió, de bagettkarikákkal vagy kétszersülttel is kínálhatod.
3 tipp
Aroma: A legtöbb sajt íze szobahőmérsékleten optimális.
Mennyiség: Ha a menü után szolgálod fel, fejenként és sajtonként 100 g-nyival számolj.
Tárolás: A szeletelt sajtokat az eredeti csomagolásukban tartsd, visszazárva. A keményeknek csak a vágott felületét védje fóliával. Az erős szagú fajtákat jól záródó műanyag dobozban tedd a hűtőbe.