Elkészítés: Előbb a szalonnát kiolvasztom, majd amikor már félig kisült, a kolbászt is rádobom, zsírját kisütöm. Szűrőlapáttal kiveszem a megsült szalonnát, kolbászt, félreteszem, a visszamaradt zsiradékban (ha soknak találjuk, vegyünk ki belőle) szép egyenletes világosbarnára pirítom a tésztát. Beledinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát, meghintem pirospaprikával, hozzáadom a krumplikockákat és a kisütött szalonna- és kolbászdarabokat. Felengedem kb 1,3 liter vízzel.
Fűszerezem a fenti hozzávalókkal, takarékon kb. 15 perc alatt készre főzöm.
Tálalásnál friss zöldfűszerrel (petrezselyem vagy zeller zöldje) meghintem, de nélküle is jó.
1-1 szál aprított sárga- és fehérrépát is főzhetünk bele, de nálunk nélküle jobban szeretik.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre