Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melegítés alkoholmentesen

Igaz, hogy a limonádé vagy a gyümölcslevek nagyon ízletesek és üdítőek, de mostanában valahogy már nem kívánjuk a hideg hörpintenivalót... Persze nem muszáj leragadnunk a kakaó és a fekete tea mellett!

Az égetett szeszek, a pálinkák eleve felmelegítenek, de a csikorgó zimankót lefegyverezhetjük úgy is, ha a kortyolnivaló egyetlen csepp alkoholt sem tartalmaz.

Milyen jó is egy fárasztó nap után bekuporodni kedvenc karosszékedbe egy jó könyvvel, és közben aromás italt szürcsölgetni! De ezek a szomjoltók nemcsak magányos, hideg estéken tesznek jó szolgálatot: segítségükkel a vendégül látott társaságot is felvidíthatod!

Georga''s ginger

Hozzávalók 4 pohárhoz:
30 dkg szeletelt konzerv őszibarack
5 dl presszókávé
1 evőkanál barnacukor
fahéj, gyömbér az ízesítéshez
tejszínhab, reszelt narancshéj a szervírozáshoz

Elkészítés: Tegyünk egy edénybe 2,5 dl vizet, adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, gyömbért és a konzerv barack levét, majd lassú tűzön forraljuk fel. A leszűrt barackot turmixoljuk össze a kávé felével, majd adjuk a forrásban lévő baracksziruphoz. Végül öntsük hozzá a kávé másik felét és alaposan keverjük össze. Tejszínhabbal és reszelt narancshéjjal díszítjük.

Mandulás tej

Hozzávalók:
1 l tej
4 evőkanál őrölt mandula
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor

Elkészítés: A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a mandulát és a cukrokat. Állandó keverés mellett főzzük, leszűrjük, és forrón tálaljuk.

Forró, fehércsokis ital

Hozzávalók:
1 liter tej
5 dl víz
1,25 dl málnaszörp
25 dkg fehér csokoládé
A díszítéshez: fahéjrúd

Elkészítés: Egy kis lábasban feltesszük a tejet, a vizet és az összetördelt csokoládét. Állandó kevergetés mellett, kis lángon felforraljuk, és 3 percig főzzük. Amikor kész, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd töltsük poharakba és csorgassuk meg málnaszörppel.

Normandiai kávé

Hozzávalók 4 pohárhoz:
4 dl presszókávé
4 dl almalé
2 evőkanál barnacukor
3 szelet narancs
fahéj, szegfűbors, szegfűszeg, ízlés szerint

Elkészítés: Az összes összetevőt tegyük egy edénybe és forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni tíz percig. Végül a főzetet szűrjük le és öntsük cappuccinóhoz illő poharakba.

Még több alkoholmentes melegítőt találsz válogatásunkban >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss