Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melegen ajánljuk! Melegszendvics-variációk a mindennapokra!

default user icon
MME
Egy ügyesen megkomponált melegszendvics épp olyan kiadós lehet, mint egy főétel, és látványában sem marad el az ínycsiklandó húsos fogások mellett. Fogadjunk? Mutatunk pár izgalmas melegszendvics variációt arra az esetre, ha S.O.S. kellene vacsorát szervíroznod!

Imádom a melegszendvicseket,  mert minden megvan bennük, ami kell egy finom reggelihez, vagy vacsorához - persze, csak ha jól készíted: zöldség, finom kenyér, és hús, krémes öntet. Ha gyorsan szeretnél vacsorát készíteni, akkor végszükség esetén mindig készíthetsz melegszendvicset: még friss kenyér sem kell hozzá, ellenben sok-sok sajtra szükség lesz! A Mindmegette.hu összegyűjtötte a kedvenc melegszendvicseit - mutatjuk!

1. Egyszerűen

A hagyományos melegszendvicset mindenki ismeri, annak retro változata ez a paradicsomos, mozzarellás melegszendvics, amit az olaszok néha előételnek kínálnak bruschetta helyett. Kevés kakukkfű elég ahhoz, hogy megbolondítsd az összhatást!

2. TOAST GAZDAGON!

A toast úgy igazán finom, ha nem a kenyér, hanem a benne lévő tartalom dominál: sonka, bacon, hagyma, sajt, ruccola -csak a fantáziat szabhat határt annak, hogy milyen toastot készítesz. Próbáld ki úgy, hogy a vajra mézes mustárt, vagy kevés mézet is teszel. Esetleg majonézzel is megkenheted a kenyered, és kikísérletezheted a saját kreálmányodat is - amit reméljük, hogy megosztasz majd velünk.  

3. Budnázott toast 

Késztís toastot másképp: a szendvicset tekerd baconba, majd kevés olajon serpenyőben forgasd át. Belül sonka, megolvadt sajt, kívül ropogós bacon... Mennyei! 

4. Monte Cristo toastja

Halmozzuk az élvezteket és a rétegeket! A kenyerek egyik felét kend meg majonézzal és/vagy mustárral, tegyél rá sonkát, sajtot és tedd a tetejére a kenyér másik felét. Ezután forgasd meg felver, sózott tojásban és forró olajban süsd ki. Aztán tornyozz több réteget egymásra, hogy ínycsiklandó tornyot kapj. Mindenki imádni fogja!

5. Pannini pestóval

Az olaszok melegszendvicse attól olyan finom, hogy minőségi alapanyagokból készítik: serrano sonka, bivalymozzarella, friss ruccola és persze pesto. Aztán irány a melegszendvics sütő, és kész is az olasz szendvicsed!

6. Spenóttal, fürjtojással 

A gyerekeim nem eszik meg a spenótot, de ha így tálalom nekik, akkor a családi csevegős vacsora közben el-eltűnnek a finom falatok a tányérról. A spenótot megpárolom kevés olajon, kevés fokhagymán. Krémsajttal lágyítom az ízét, amit aztán az előre megpirított melegszendvics tetejére teszek. Ezután jöhet rá a fürjtojás, és irány a sütő! Pár perc alatt elkészül, egészséges és finom. 

7. Kétszersült melegszendvics

Ha férfias melegszendvicset szeretnél, akkor válassz vastagabb szelet sonkát, amit serpenyőben, fokhagymás olajon piríts meg. Közben helyezz egy szelet sajtot és egy szelet paradicsomot a kenyérre és sütőben süsd össze pár perc alatt. Ha kész, csak helyezd rá sült sonkát, szórd meg kakukkfűvel, vagy friss chilivel ízlés szerint. 

8. Zsemlekosár tojássaL 

Szeretnéd elkápráztatni a családodat a vacsorával? Szimpla tükörtojással is megteheted: vágd ki a zsemle belsejét, enyhén vajazd ki, és üss bele egy tojást, majd helyezd a sütőbe. Tádám! Kész is a tükörtojás kosárban, amit a tetejére szórt pirított zsályával tehetsz emlékezetessé. 

9. Ínyenceknek! 

Pirítsd meg a zsemle egy-egy felét serpenyőben - így lassabban ázik át a zsemle a belepakolt finomságoktól. Aztán készítheted a szendvicset: tegyél bele salátát, sonkát, sajtot, majd jöhet a tükörtojás - frissen, gyorsan tálald!

Klasszikus BLT szendvics >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss