Elkészítés: A zellert megpucoljuk. Először félbevágjuk, majd megint félbe, és így szeleteljük vékonyra. A burgonyát is hasonló méretű, kis szeletekre vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zellert, lassú tűzön pároljuk kevés ideig. Kicsit később a burgonyát is beletesszük, jól elkeverjük, és kevés víz (kb. fél deci) hozzáadásával puhára pároljuk őket. A zöldségek méretétől függ a párolási idő, kb. 30-40 perc. Közben sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A végén az ízeket megturbózzuk az ecettel, de csak óvatosan, kóstolgassuk, hogy kinek mennyire pikánsan ízletes.
Melegen tálaljuk, húsok mellé kiváló köret lehet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre