Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meleg mandulás barack fagylalttal

30 perc
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 80 dkg őszibarack
  • 4 kk nádcukor
  • 8 dkg durvára vágott mandula
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl baracklé
  • 4 gombóc vaníliafagylalt
  • mentalevél a díszítéshez

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a barackot, félbevágjuk, és kimagozzuk.
  2. Egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot, belekeverjük a mandulát, és világosra karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vajat, a barackot, és pirítjuk tovább. Felöntjük a baracklével, és kis lángon felforraljuk. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen megolvad, ezalatt a barack is megpuhul.
  3. A mártást forrón tálaljuk a fagylalttal, mentalevéllel díszítjük.

 

Ha egész mandulát használsz, forrázd le, így könnyebben eltávolítható a barna héja. A mandulapehely nem jó ehhez a recepthez.

Ezek is érdekelhetnek

Friss