Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meleg édesburgonya-saláta

90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

1.

Az édesburgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. A burgonyával, a megtisztított fokhagymagerezdekkel és az olajbogyóval együtt tűzálló edénybe rakjuk.

2.

Az olajat összekeverjük a mézzel, a gyömbérrel, az összezúzott római köménnyel és a felaprított petrezselyemzölddel. Belefacsarjuk a narancs levét, majd sóval, borssal és csiliporral ízesítjük. A fűszeres olajat a zöldségekre locsoljuk. 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percig sütjük lefedve, majd fedő nélkül további 35-40 percig.

Megjegyzés

 Fotó: Tucsek Tünde - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss