Elkészítés: Először a paradicsomszószt készítem el: a hagymákat megtisztítom, felkockázom, a sárgarépát lereszelem, a zellert apró kockákra vágom, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, 2 db-ot félreteszek, felszeletelve, a többit kb. 2 cm-es kockákra vágom. Olajon üvegesre pirítom a hagymákat, hozzáadom a sárgarépát és a zellert, folyamatosan kevergetem, hogy le ne égjen, Kevés vízben előre elkeverem a paradiszomsűrítményt, majd hozzáadom a párolódó zöldségekhez. Rádobom a paradicsomokat, fűszerezem. Kb. 10 perc alatt elkészül, ekkor botmixerrel összeturmixolom. Amíg kicsit hűl, 1 cm vastag szeletekre vágom a padlizsánt, egy nagy tepsit beborítok sütőpapírral, a padlizsánok mindkét oldalát vékonyan megkenem olivaolajjal. A tetejüket kicsit megsózom. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütöm.
Ekkor jön a rétegezés. Egy nagy szögletes sütőtál aljába 2 merőkanálnyi szószt teszek, erre jönnek a padlizsánszeletek, a tetejükre mozarellakockákat szórok, mjad a paradicsomszeleteket, erre újabb szószt rétegezek, majd újabb padlizsánt. Ezek tetejére is paradicsomszeleteket helyezek. Rámerek még 2 merőkanálnyi szószt. A tál tetejét alufóliával lefedem, 190 fokos sütőben 20 percig sütöm. Eltávolítom a fóliát, megszórom parmezánnal, még 10 percig sütöm. Ezalatt a parmezán megpirul, az étel a szósz nagy részét magába szívja.