Elkészítés: A tésztához a vajat, a mézet és a cukrot lábosban addig melegítjük, amíg minden elolvad. Kissé kihűtjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sütőport, és mixerrel habosra keverjük. Apránként hozzáadagoljuk a lisztet, majd amikor a mixer már nehezen keveri, a masszát deszkára borítjuk, és tovább gyúrjuk. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyitől puha, rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapunk.
4 darabra osztjuk és vékonyra nyújtjuk, 27X38-as sütőpapírra helyezzük, tepsi fenekére csúsztatjuk, és előmelegített sütőben, 180 C fokon 5 perc alatt egyenként megsütjük. Vigyázat, nagyon hamar megég!
A lapok kihűlés után törékenyek, vigyázva dolgozzunk velük.
A krémhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vanília kikapart magját és hüvelyét is, forralás után legalább 20 percet pihenni hagyjuk. Ez idő alatt a vaníliahüvely átadja aromáját a tejnek.
Újraforralás után folytonosan kevergetve hozzáadjuk a grízt, és besűrítjük.
Közben a vajat habosra keverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és egynemű, finom krémet kavarunk belőle.
A süteményt összeállítjuk: az alsó lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezünk egy másik lapot, megkenjük a lekvárral, ismét lap, maradék krém, majd utolsó lap következik.
Másnapig hűtőben puhítjuk, felvágás előtt megszórjuk porcukorral.