Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Együtt főztünk a karanténban: áprilisban 3,2 millióan kerestek receptet a mindmegette.hu-n!

default user icon
MME
Felhízlalta a koronavírus-járvány a gasztroportálok forgalmát, minden korábbinál magasabbra szökött áprilisban a vezető recept közlő oldalak látogatószáma: kétszer annyian kerestek és recepteket az interneten, mint korábban. A Mindmegette.hu forgalma 37%-al haladta meg a tavalyi forgalmát.

"Felpörögtek a gasztroportálok, a karantén egyes időszakaiban előfordult, hogy kétszer annyian lapozgatták az online recepteket, mint korábban. A Mindmegette.hu hitelesített forgalma például az egy évvel korábbit ekkor 37 százalékkal haladta meg, miután a karantén időszak első teljes hónapjában 3,2 millió látogatót regisztráltak az oldalon" – tájékoztatta a Világgazdaságot Fazekas Kira főszerkesztő.

A legnagyobb kiugrást a 15. héten, azaz április 6-12 között regisztrálták, amikor a korábbi duplájára nőtt a mindmegette.hu-ra látogatók száma.

A kijárási korlátozás bevezetése nyomán hirtelen megélénkült a különböző kenyér receptek letöltési forgalma, ami márciusban és áprilisban az amúgy az összes oldalletöltés 3 százalékát adó témakörben a top 20-as listába repítette ezeket az ételeket.

"A kenyérrel és pékáruval kapcsolatos témák ugyanekkor jóval nagyobb figyelmet és interakciót kaptak a gasztroportálunk Facebook és Instagram felületein" – mondta a főszerkesztő.

A kijárási korlátozás bejelentését követő négy hetet megvizsgálva a napi keresések jelentős részét 10-14 óráig, illetve 16-18 óráig tartó időszakban generálták a látogatók, tehát az ebéd, valamint a vacsora előtti időszakban van és volt a legtöbb keresés.

 

A koronavírus-járvány a legnépszerűbb receptek összetételét nem írta át igazán, bár a tavalyi top20 receptek közül 11 maradt az élbolyban, a magyaros konyha az örök sláger. A Mindmegette.hu oldalon pedig a legjobb palacsintatészta receptje továbbra is őrzi első helyét, többek közt a sajtos-tejfölös lángos, a brassói és a paradicsomos húsgombóc, a kovászos uborka  és a palócleves társaságában.

Ezek is érdekelhetnek