Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megtámadták III. Károlyt és Kamilla királynét - az elkövető már őrizetben van!

default user icon
MME
A támadás akkor történt, amikor III. Károly király és felesége Kamilla királyné York városába érkeztek, hogy felavassák a néhai II. Erzsébetről készített szobrot.

III. Károly király és Kamilla királyné az észak-angliai Yorkba látogatott abból az alkalomból, hogy elkészült az uralkodó néhai édesanyja, a szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynő szobra. A szerdai ceremónia előtt, amikor az uralkodó pár belépett a Micklegate Baron, azaz az ősi kapun kersztül a városba, hogy gyalogosan végigjárja az utcákat, és üdvözölje az összegyűlt többezres tömeget, váratlanul egy férfi előugrott a tömegből, és tojásokat kezdett hajigálni feléjük. A helyszíni felvételek szerint a tojások egyiküket sem találták el, és a király különösebb ijedelem nélkül, láthatólag tréfálkozva nyugtázta az incidenst.

 

Szemtanúk szerint, a férfi 5 tojást dobott el a királyi pár felé, azonban végül ezek egyike sem találta el őket. A férfit végül a rendőrök elfogták, és őrizetbe vették, ám még ekkor is azt kiabálta, hogy „Ez az ország a rabszolgák vérére épült”.

Nem ez volt az első eset, hogy élelmiszerrel támadtak Károly királyra: legutóbb például környezetvédők egy radikális csoportja tortával támadta meg - igaz, akkor csak a viaszszobrának kellett állnia a csapást.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss