Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megszületett a döntés: ez Magyarország legszebb szőlőbirtoka!

default user icon
MME
A Béres Szőlőbirtok és Pincészet lett Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2015-ben. A Bor és Piac által meghirdetett pályázaton a több mint 100 résztvevő közül nyerte el a rangos elismerést az erdőbényei borászat.

A Bor és Piac Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka versenyére beérkezett pályázatok elbírálásánál fontos szempont volt, hogy az egyes szőlészetek, borászatok a természet értékeinek megőrzését, a szőlő és a pincészet esztétikai megjelenését, a birtok és a környező táj harmóniájának kialakítását, a szakma és a borfogyasztók színvonalas tájékoztatását, és a kulturált borfogyasztás népszerűsítését mennyire tartják szem előtt.

A zsűri döntése alapján, a Béres Szőlőbirtok és Pincészet kiemelkedik ezen értékek megvalósításában.

A Béres Szőlőbirtok igényes, lendületes borászat, igazi színfolt Tokaj-Hegyalján, a Tokaji borvidék mértani középpontjában, a festői szépségű Erdőbényén.

A pincészetet 2002-ben alapította a gyógyszeripari tevékenységéről ismert Béres család azzal az elhatározással, hogy a tokaji borászati hagyományok és a modern technika adta lehetőségek ötvözésével olyan kiváló minőségű borokat állítsanak elő, amelyek méltón öregbíthetik hazánkban és az egész világon a hungarikumként is számon tartott tokaji borok hírnevét.

A birtok nemcsak boraival szerepel a világ legrangosabb versenyeinek élvonalában, de széleskörű, értékteremtő munkájával elkötelezetten szolgálja a térség felemelkedését is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss