Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Megragadták a tokámat és zsíros disznónak csúfoltak"

default user icon
MME
Jaime Spiak túlsúlyos tinédzser volt, akit gyakran bántottak, csúfoltak az iskolában. A helyzet odáig fajult, hogy az elhízott lány sebeket ejtett a saját testén, gyakran vagdosta a combját. Egyszer önkezével próbált véget vetni az életének, majd a súlya miatt került kórházba.

Jamie hetente többször is kimaradt az iskolából csak azért, hogy megmeneküljön a külseje miatt őt kínzó kamaszoktól. „Gyakran elkaptak a folyosón, megragadták a tokámat és zsíros disznónak csúfoltak” - mesélte a fiatal nő. A középiskola első éveiben Jamie még 90 kiló volt, de egyre csak hízott, végül már 158 kilót nyomott. A folyamatos zaklatások elől az éjszakai nassolásba menekült. Titokban több doboz süteményt, chipset és jégkrémet is megevett az éj leple alatt.


„Azt hittem, hogy az érettségi után, minden jobb lesz, de a középiskolai kínzóim ugyanarra az egyetemre jártak, mint én. Így ott is folytatódott az egész cirkusz” - mesélte fájdalmait a lány, akinek szülei végül úgy döntöttek, hogy egy másik államba költöznek, hogy gyermeküknek biztonságosabb és egészségesebb környezetet biztosítsanak. Bár Jamie valamelyest megnyugodott, addigra olyannyira megromlott az egészsége a túlsúly miatt, hogy eltávolították az epehólyagját.

KERÜLD EL A BUKÁST! A SIKERES ÉLETMÓDVÁLTÁS TITKA A NINJA WARRIOR VERSENYZŐJÉNEK SZEMÉVEL


Jamie ezután drasztikus életmódváltásba kezdett. Rendszeresen eljárt úszni, bringázni és sétálni. Lemondott a nasikról és a gyorséttermi kajákról. „A mogyoróvaj helyett joghurtot eszem, a sütik helyett pedig gyümölcsöt. Otthon főzök csirkét, zöldséget és salátát.” - mondta új étkezési szokásáról a lány, akinél a túlsúlya miatt számos betegség kialakult, ám két év alatt 158 kilóról 65-re sikerült lefogynia. „A legfontosabb, hogy felhagytam az önpusztítással és pszichológus segítségét is kértem.”

NEM RITKA A 14 ÉVES, 100 KILÓ FELETTI MAGYAR KAMASZ 

EZÉRT NE TILTSD A GYEREKTŐL A CUKROT! SOKKOLÓ LEHET A VÉGEREDMÉNY! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss