Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meglepő tény: a fagyasztott zöldség vitamindúsabb!

Egy brit kutatóintézet megállapította, hogy a fagyasztott zöldségek több tápanyagot tartalmaznak, mint a szupermarketekben frissként árultak.

A zöldségek leszedésétől akár két hét is eltelhet, míg a vásárlók kosaraiba kerülnek a nagy élelmiszer-áruházakban, ennek következtében pedig akár tápanyagtartalmuk 45 százalékát is elveszíthetik – állítják brit kutatók. A vásárlók 80 százaléka úgy véli, a szupermarketekben kapható zöldségek nem idősebbek négynaposnál, pedig akár kilencnaposak is lehetnek, mire az üzletekbe kerülnek, és több napig tartjuk otthon is őket, mire a fazékba kerülnek.


A vitamin- és tápanyagveszteséget vizsgáló kutatást a brit Élelmiszerkutató Intézet végezte a fagyasztott élelmiszereket forgalmazó Birds Eye cég megbízásából. A sheffieldi Hallam Egyetem Élelmiszerfejlesztési Központjának korábbi kutatásából szintén az derül ki, hogy a fagyasztott zöldségek nem rosszabbak a frissebbeknél.
A Brit Fagyasztott Élelmiszer Társaság egyik szóvivője szerint: „A gyors és szervezett leszedés utáni fagyasztást biztosító technika minimalizálja a tápanyagveszteséget. Ezzel szemben a friss élelmiszer akár egy hónapot is tölthet a termelő-nagykereskedő-kiskereskedő láncolatban, mire eljut a fogyasztóhoz."

(Forrás: Élelmiszer.hu)

Ezek is érdekelhetnek

Friss