Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meglepetés húsgombóc

MME MME
1
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A rizst a szokásos módon megpároljuk. A fürjtojást keményre főzzük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymátés a zúzott fokhagymát. Összegyúrjuk a kétféle darált húst a hagymával és fokhagymával, a tojással és a főtt rizzsel. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A húsmasszát nyolc részre osztjuk és ellapítjuk. Közepére helyezünk 1-1 fürjtojást és vizes kézzel gombóccá formáljuk. A masszát jól rányomkodjuk a fürjtojásra, majd megforrósított olajon, körös-körül aranybarnára sütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Párolt zöldkörettel, vagy burgonyapürével és salátával fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss