Előkészítés: A meggybefőttet lecsepegtetjük. A mogyorót megdaráljuk, vagy összevágjuk.
Elkészítés: A cukrot egy serpenyőbe tesszük, és karamellizáljuk. Belekeverjük a mogyorót, alaposan elkeverjük, és alufóliára öntjük. Hagyjuk megkeményedni, és apró darabokra tördeljük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, összekeverjük a rummal és a tejszínnel. Levesszük a lángról, belekeverjük a tojássárgákat és a karamellizált mogyorót. A keveréket alumíniumedénybe öntjük, és 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon. A csokoládékrémből két megnedvesített kanál segítségével diónyi darabokat veszünk ki, és mindegyikbe beleültetünk egy-egy meggyszemet. Kézzel egyforma nagyságú golyócskákat formázunk, egyenként beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és óvatosan minyonpapírra helyezzük. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőszekrénybe rakjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre