Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megható gesztus az Év étterme gálán: egy Ukrajnából menekült mosogatófiú vette át a Babel Budapest díját!

default user icon
MME
A hétfő esti Dining Guide Év étterme dijátadón, bár nem biztos, hogy tudtak róla, de egy nem mindennapi gesztus szemtanúi lehettek az ottlévők: a Bábel Budapest étterem elismerését ugyanis nem a tulajdonos vagy a vezető séf vette át, hanem a feketemosogató. Az ukrajnából menekült egyetemista ugyanis a Babelben kapott munkát, amikor arra a lehető leggyorsabban szüksége volt.

"A Babel Budapest Top Éttermek díját a csapat egyik fekete mosogatója vette át tegnap. Ezt azert fontos elmondani, mert a díjátadón elmaradt a felkonferálásból a lényeg valami oknál fogva. Megpedig az, hogy Joachim egy az ukrán háborús egyetemista menekült diákok közül, akiknek segitség kellett azonnal munkalehetőséggel, hogy meg tudjanak élni es legyen munka es szállás lehetőségük. Mivel nem szakmabeli, ezert betanított munkát végez. A fekete mosogatóban dolgozik minden nap, ami a legnehezebb fizikai munka a meleg vízgőzben és nehéz edényekkel egy étteremben. A Babel csapat kiáll minden csapattagért és egyformán értékeli kollégáit, akik megtesznek minden tőlük telhetőt a tökéletes végeredményért" - írta ki a Facebook oldalára az étterem tulajdonosa, Hubert Hlatky-Schlichter.

"A legkevesebb volt számunkra, hogy örömet okozzunk neki. Rég nem történt vele megbecsülés, azt mondta nekem tegnap, es hálás és büszke. A dijak azokat illetik akik a konyhában vagy szervízben állnak!
Gratulálunk minden díjazottnak, pontosan megmutatkozik a listában a mai Magyarország! "

Ezek is érdekelhetnek:

Ezek is érdekelhetnek

Friss