Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Durva! Ennyibe fog kerülni Harry herceg és Meghan Markle esküvője!

default user icon
MME
Most, hogy a pár bejelentette a dátumot, a helyszínt és az ételek lebonyolításáért felelős céget, hivatalosan is elindulhat a visszaszámlálás a hatalmas esküvőig! A vendéglistára, a lánybúcsúra és a ruhatervezésre vonatkozó részletek ugyan még nincsenek megerősítve, de egy biztos: a Harry herceg és Meghan Markle nagyszabású májusi esküvőjének költsége egy lakópark árával vetekszik majd.

Egy esküvő tervezési weboldal, a Bridebook.co.uk becslése szerint, a királyi ünnepség költségvetése elérheti a félmilliárd forintot, ami közel kétszázszorosa egy itthoni lagzinak.


A 800 fős vendéglátás a Szent György kápolnában átszámolva közel 90 millió forintjába kerül majd a párnak. A hatalmas eseményt később, egy intimebb vacsora és fogadás követi, amin már csak a közeli barátok és családtagok lesznek jelen, ahol nagyjából 1700 palack pezsgőt, 650 üveg bort, whiskyt és koktélt szolgálnak fel - természetesen a legjobb minőségben - és hogy ki fizet? A tradicíóval ellentétben, miszerint a menyasszony családja állja a költségeket, a király család vállalta azok jelentős részét.

A Bridebook.co.uk szerint csupán a menyasszony ruhája és a zene minimum 100-100 milló forint, így nem csodálkozunk az igencsak borsos végösszegen! 

Az esküvői tortáért "csupán" 18 milló forintot kell majd fizetnie a királyi családnak, amit egyébként a híres Claire Ptak, a londoni Violet Cakes mögött álló főnök készíti, akit jó baráti viszony fűz a menyasszonyhoz, így biztosak lehetünk benne, hogy a sztárcukrász élete egyik remekművét láthatjuk majd az esküvői asztalon!

Meghan kérésére a torta elegáns, könnyed és egyszerű lesz. 
A desszert teteje vajas cukormázzal és friss virágokkal díszített lesz, ami könnyed és elegáns hangulatot ad, valamint a cukrász weboldala szerint friss gyümölcspüré, virágok, eszpresszó, sötét csokoládé és karamell is fellelhető lesz majd a fenséges édességben.

 

Nem kell aggódnia a vendégeknek, hiszen annak ellenére, hogy a királyi esküvőkön hagyományos angol ünnepi menüsort szokás felszolgálni, Harry és Meghan lagziján valószínűleg ínyencségek is helyet kapnak az asztalon, hiszen a menyasszony magát a gasztronómia szerelmesének vallja.

MINDEN, AMIT HARRY HERCEG ÉS MEGHAN ESKÜVŐI MENÜJÉRŐL EDDIG TUDNI LEHET! >>> 

LE KELL MONDANIA KEDVENC ÉTELÉRŐL HARRY HERCEG MENYASSZONYÁNAK >>> 

ÍGY ÉTKEZIK II. ERZSÉBET ÉS CSALÁDJA: 10 ELKÉPESZTŐ SZOKÁS A BUCKINGHAM PALOTÁBÓL! >>>  

 

Ezek is érdekelhetnek