Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meghan Markle pofonegyszerű cukkiniszószáért őrül meg az internet

default user icon
MME
Meghan Markle még egy 2018-as interjúban beszélt kedvenc ételeiről. Ekkor említett egy három összetevőből álló cukkiniszószt, ami annyira krémes és tartalmas, hogy mindenki azt hiszi, rengeteg vaj vagy olaj van benne. A szósz azonban távolról sem nehéz étel, hiszen még az egyébként szigorú diétát követő színésznőből lett hercegné étrendjébe is belefér.

Ez a „csodaszósz” három összetevőből, cukkiniből, vízből és egy kis erőlevesből állt. Az eredeti receptet Laura Grant gasztro-újságíró megfőzte, és az eredmény arra inspirálta, hogy továbbgondolja a receptet. Az eredmény pedig? Egy friss, ízes szósz, amely kedvenc tésztánkkal tálalva tökéletes kora őszi csemege. A több alapanyag ugyanis csak még ízesebbé tette a szószt. Nagyon fontos, hogy Lauren nem változtatott a főzési időn: Meghan azt nyilatkozta, hogy a titok a 4 órás főzési időben rejlik

Cukkinis tészta recept


Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db hagyma
  • 1 db húsleves kocka 
  • 5 db cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg parmezán 
  • 1 db citrom
  • 1/2  tk pirospaprika pehely
  • 50 dkg tészta


Elkészítése:

1. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és kb. 6 perc alatt puhára főzzük. Kevés sóval ízesítjük.


2. 1,5 dl vízben elkeverjük a húsleveskockát és hozzáadjuk a hagymás keverékhez, majd beletesszük a felkockázott cukkinit, a préselt fokhagymát és megsózzuk. Alacsony hőmérsékleten, lefedve főzzük 4 órán keresztül, amíg a cukkini szét nem esik.


3. A cukkinikeverékhez hozzáadjuk a parmezánt, 2 evőkanál citromlevet, ½ teáskanál reszelt citromhéjat és a paprikapelyhet. Krémesre keverjük. 


4. Megfőzzük a tésztát, de a csomagoláson olvasható főzési időnél 1 perccel kevesebb ideig. 2 dl főzővizet megtartunk, a tésztát leszűrjük.


5. A cukkiniszószt elkeverjük a lecsepegtetett tésztával és annyi főzővízzel, hogy még ízletesebb, tartalmasabb legyen. Sóval ízesíthetjük.

Extra tippek


- Ha a Meghan-féle verziót készítjük, nincs más dolgunk, mint az felkockázott cukkinit a kevés vízben elkevert erőleves kockával megfőzni. 4 óra után a szósz sűrű és krémes lesz. Igazán egészséges fogás, minden diétában megállja a helyét.

- Tovább lehet fokozni az ízhatást, ha a víz helyett fehér bort használunk, a cukkinihez pedig babérlevelet adunk. Ha szeretjük, ropogósra sütött sonkát vagy szalonnát is szórhatunk rá. 

- A recept könnyedén vegetáriánusok által is fogyaszthatóvá válik, ha a húsleveskocka helyett zöldséges leveskockával ízesítjük a cukkinit.

- Néhány friss fűszernövény, például a metélőhagyma, a bazsalikom vagy a kakukkfű jól illik a szószhoz.

- Parmezán helyett használhatunk kemény sajtokat (pecorino, gouda vagy gruyere).

Nyitókép: Shutterstock + NorthFoto

 Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek