Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meghalt a legendás Pléh Csárda atyja

default user icon
MME
A múlt héten elhunyt Bábel István, a rákospalotai Pléh Csárda, vagy ahogyan sokan ismerik, a Bádog Gundel alapítója. A hatalmas méretű rántott húsokról és a klasszikus magyaros kajákról ismert kifőzdét a mai napig rengetegen imádják.

A szomorú hírt a Pléh Csárda Facebook oldalán jelentették be. A gyászjelentésből kiderül, hogy Bábel Istvánt múlt héten szerdán reggel érte a halál. A pontos okokról nem tudni.

Így búcsúzott a Pléh Csárda személyzete:

- Köszönjük, hogy voltál nekünk Pista bácsi! Köszönjük, hogy tisztességre és becsületre neveltél minket! Köszönjük a mérhetetlen, soha nem szűnő tanítás vágyadat, amit felénk tanúsítottál! Köszönjük, hogy vigyáztál ránk és egyengetted útjainkat! Hiányozni fogsz nagyon!

A bejegyzésből az is kiderül, hogy Bábel István temetése a kecskeméti köztemetőben lesz november 22-én, ám aki nem tud személyesen megjelenni, de leróná kegyeletét, az a Pléh Csárdában is megemlékezhet az alapítóról virágok vagy koszorúk formájában.

A Pléh Csárda vagy ahogyan sokan ismerik, a Bádog Gundel még 2015-ben tett szert nagyobb hírnévre, amikor Anthony Bourdain amerikai sztárséf is ott evett és forgatott. Az azóta tragikus körülmények közt szintén elhunyt gasztroguru imádta Bábel István konyháját. (7:58)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek