Elkészítés: A tojások sárgáját 2 dkg kristálycukorral és a citromhéjjal
habosra keverjük, majd a fehérjéket a maradék 6 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük. A habot apránként hozzáadjuk a kikevert sárgákhoz, és fakanállal óvatosan keverve, hogy a hab össze ne törjön, belekeverjük a lisztet és az olajat (fontos a rövid keverési idő). Sütőpapíron két egyforma tortalapot sütünk külön-külön. Amíg a lapok kihűlnek, elkészítjük a krémet.
Az előírásoknak megfelelően megfőzzük a vaníliás pudingot, és amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg kimagozott, lecsepegtetett és összevágott meggyet. Az egyik tortalapra rákenjük a krém felét, ezután rátesszük a másik lapot, és megkenjük a maradék krémmel, majd hűtőszekrénybe tesszük rövid időre. A zseléhez a meggylébe keverjük a zselatinport, és addig melegítjük, amíg áttetsző lesz, majd hozzáadjuk a cukrot, és hűtjük. A megtöltött tortán elrendezzük a meggyeket, leöntjük a már majdnem megdermedt
zselével.