Olvasszuk meg a csokoládét, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Válasszuk ketté a tojásokat, és a sárgájákat verjük habosra a vajjal, valamint a porcukorral. Keverjük hozzá a csokit, az átszitált lisztet, és végül forgassuk bele a habbá vert fehérjéket is.
Vajazzunk ki és szórjunk meg kristálycukorral hat felfújtformát, és osszuk el bennük a masszát. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig.
Közben készítsük el a szószt. A mézet melegítsük fel, és adjuk hozzá a kimagozott meggyet a rummal együtt. Jól keverjük össze, és főzzük fedő alatt kb. 5 percig, majd fedő nélkül még 5 percig.
A kihűlt felfújtat fordítsuk ki a formából, és kínáljuk a szósszal.
Nem muszáj friss meggyet használni hozzá, a fagyasztott és a befőtt is tökéletesen megfelel!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre