Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolti meggyszörpöket teszteltünk, mutatjuk, melyiket érdemes megvenni!

Sokfajta szörppel találkozhatunk a boltban: bodza, kivi, narancs, málna szép számmal sorakozik a polcokon. Az viszont kifejezetten érdekes, hogy tiszta meggyszörpből nincs különösebben bőséges kínálat, mindössze 7 különböző példányt sikerült beszerezni.

A teszt során leginkább a gyümölcsösséget figyeltük, hogy milyen intenzitással és tisztasággal jelenik meg a meggy. Természetesen végül mindig az összhatás alakította a sorrendet. Az elkészítés során szigorúan figyeltük, hogy minden hígítási ajánlást betartsunk, illetve minden keverésnél leszámoltuk a buborékokat, hogy ugyanannyi kerüljön mindenhova.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>>  
Mayer

A színe egy picit világosabb, mint a nagy mezőnyátlag. Keverés nélkül a szörp illata hozza a hamisítatlan meggyet, egészen elképesztően tisztán tudja mindezt. Állagra erősen sűrű, szirupos látványt nyújt. Nem érzünk illatában mást, csakis a gyümölcsöt. Hígítva is marad a tiszta meggy, ami enyhén édes csupán. Az íze sokáig kitart szánkban, hosszú másodpercek telnek el, amíg lecseng a meggy jellegzetes ízvilága. Pont annyira savanykás csak, hogy a nyári melegben frissítsen.

Adatok: 0,5 liter, hígítási arány 1:6, meggy 48%, 1950 ft

ALKOHOLMENTES CITROMOS SÖRÖKET TESZTELTÜNK, ÍME A GYŐZTES! >>> 
Méhes-Mézes

Kiöntve először egy vérvörös, híg folyadékot látunk a pohárban, aminek nagyon intenzív meggyes illata nincsen. Megvan benne, de annyira nem átütő erejű. Felöntés és kóstolás után érdekes, hogy a méz ellenére is erőteljesen savanykás. Akaratosabban megrángatja az arcizmokat, de még tökéletesen fogyasztható. 

Adatok: 0,5 liter, hígítási arány 1:8, meggy 33%, méz 2%, 1092 ft

EPERLEKVÁRTESZT! MELYIK BOLTIT VEGYÜK, HA NINCS IDŐNK BEFŐZNI? >>> 
Ági

Az első és legfontosabb, hogy ez nem tisztán meggy, hanem vegyes gyümölcsszörp meggy ízzel. Tömény formában olyan az illata, mint a legrettenetesebb kanalas gyerekgyógyszer. Köptetőélményt idéz a legtöbb tesztalany fejében, ami azért nem mondható pozitívumnak. Vízzel felütve kicsit megjön a meggy, de a gyógyszerhatás végig ott dolgozik a háttérben. Édessége nem igazán érezhető, kicsit savanykás, de összességben a legnagyobb baja, hogy nem akar összeállni meggyes szörppé.

Adatok: 0,7 liter, hígítási arany 1:7, gyümölcstartalom 33%, amiből meggylé 4,8%, 549 ft

BODZASZÖRPTESZT: EZ KERÜLJÖN AZ ASZTALRA A HÉTVÉGÉN! >>> 
Nektária

Elegáns. Papírcsomagolás letisztult dizájnnal, és még masni is van a nyakán. Pucéran az egész olyan, mintha BBQ szósz lenne. Kiöntve azért illatával bebizonyítja, hogy meggyről van szó. Egészen sűrű és sötét. Nagyon kimérten meggyes csak az íze, de ami érdekesebb, hogy egészen édes. Gyümölcsös, az nem vitás, mert érezhető, csak egy kicsit más élményt vártunk a meggytől.

Adatok: 0,5 liter, hígítási arány 1:7, gyümölcstartalom 50g/100g, 1290 ft

SZÉNSAVAS NARANCSITALTESZT: MEGTALÁLTUK A FANTA MÉLTÓ VETÉLYTÁRSÁT >>> 
Pölöskei

Ez is a vegyesgyümölcs kategóriában indul, meglepően alacsony meggytartalommal. Illata alapján ez is igen közel áll a gyermek-rémálomhoz, amit az Ági egyszer már megidézett, sok különbséget nem lehet tenni. Kóstolva annyiban „jobb” itt a helyzet, hogy a kegyetlen műanyag meggyíz mellett némi almát is vélünk felfedezni, de ez körülbelül egyetlen kósza pillanatig feledteti azt, hogy amúgy egészen szörnyű.

Adatok: 1 liter, hígítási arány 1:9, gyümölcstartalom 33,5%, amiből meggylé 2,5%, 650 ft

TESZTELTÜK A CITROMOS ÁSVÁNYVIZEKET: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓT! >>> 
Fertődi

A csomagolása alapján inkább bornak gondolná az ember. Retro megoldással jelzik a szavatosságát is, azaz a dátumnál be van vágva a címkéje, ahogy azt 20-25 évvel ezelőtt tették. Illata alapján egy lágy meggyesség elvárható szerencsére. Hígítás után egy könnyed, picit édes üdítőt kapunk, aminek ízében tényleg csak a gyümölcsöt találjuk. Az íze sokáig nem bírja, hamar távozik, de szerencsére laborszökevény alkotóelem nem került bele.

Adatok: 0,7 liter, hígítási arány 1:8, oldható szárazanyagtartalom 60%, 1094 ft

KÓLATESZT! KIPRÓBÁLTUK A TIKKADT SZÖCSKÉT, ÉS MEGTALÁLTUK A COCA-COLA VETÉLYTÁRSÁT >>> 
Piroska

A szörp szinte koromfekete eredeti állapotában, csakis akkor kezd láthatóan kipirosodni, ha fellocsoljuk kellő mennyiségű vízzel. Az illata ennek sem tiszta meggy, valami extra édes hatás van mögötte, de szerencsére nem gyógyszerszerű. Kóstolva is marad az érdekes, ám megfejthetetlen ízvilág a meggy mögött. Édessége erős, ezt már jól meg kell cuppogtatni azért az utolsó kortyok után. Érdekes, érdekes…

Adatok: 0,7 liter, hígítási arány 1:9, meggylé 33%, 599 ft

A NAGY MÁLNASZÖRP-TESZT: A MINŐSÉGÉRT BIZONY FIZETNI KELL! >>> 
Ítélet

Abban az esetben, ha valóban meggyes élményre vágyunk, akkor csakis olyan szörpöket keressünk, melyek meggyszörpként vannak feltüntetve. A vegyes példányokat meggy ízzel pedig kerüljük olyan messzire el, amennyire csak lehet. 

A Mayer, a Méhes-Mézes és a Nektária egészen kellemes pillanatokat ajándékozott. A Mayer frissességével nyomta le a többieket, ennél valahogy tisztább és üdébb a meggy ízvilága. A Méhes-Mézes a kicsit savanykásabb elvet vallja, de ez is tökéletesen fogyasztható. A Nektária nagyon lágy, ám mégis meggyes.

TESZT: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓ JEGESKÁVÉT! >>> 

Toplista:

1. Mayer
2. Méhes-Mézes
3. Nektária
4. Fertődi
5. Piroska
6. Pölöskei
7. Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss