Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggylekváros piskótatekercs

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához habosra keverjük a tojásokat és cukrot. Hozzácsorgatjuk az olajat, majd hozzászitáljuk a liszt és a keményítő keverékét. Végül a tésztamasszába forgatunk 2 ek vizet. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőtálcába simítjuk.
  2. A piskótát 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A kisült tésztát óvatosan kiemeljük, hagyjuk kihűlni, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A lekvárt kissé megmelegítjük, majd megkenjük vele a tésztalapot. A lekváros lapot kettőbe vágjuk, majd feltekerjük mindkét darabot.
  3. A süteményeket 2 órára hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjenek. Porcukorral meghintve tálalhatjuk. Friss gyümölcs illik hozzá.

PISKÓTATEKERCS BARACKLEKVÁRRAL>>> 

DIÓS PISKÓTATEKERCS VANÍLIÁS KRÉMMEL>>> 

DUPLACSOKIS PISKÓTATEKERCS>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss