hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggykrém

MME MME
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Készítsük elő a poharakat, tegyük az aljára a kimagozott meggyet, néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez. A tojások sárgáját kis cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a pudingport és a meggylé harmadát. A tojásfehérjéket a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A maradék meggylét a maradék cukorral felforraljuk. A forró cukros meggylével leöntjük a pudingporos keveréket, simára keverjük és lassú tűzön, állandó kevergetés közben (könnyen csomósodik!) sűrűre főzzük. A fehérjehabot óvatos mozdultatokkal hozzákeverjük és elosztjuk a poharakba. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe. Tálalás előtt tejszínhabbal és a félretett meggyszemekkel díszítsük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss