Elkészítés: Egy serpenyőben felolvasztunk 2-3 evőkanál barna cukrot, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet. Kicsit összeforgatjuk, majd felöntjük egy kevés meggylével, és ízlés szerint cherry-brandy aromával meglocsoljuk. Pár percig együtt karamellizáljuk, majd a meggyet szűrőbe szedjük és lecsepegtetjük. Mielőtt a tésztába kerülne, teljesen kihűtjük.
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést csinálunk, és beleütjük az egész tojásokat, robotgéppel simára keverjük. Pár perc után hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és az olvasztott vajat (mindegyik hozzáadása után alaposan összekeverni).
A habtejszínt felverjük úgy, hogy ne legyen túl kemény a hab, majd fakanállal óvatosan az előzőleg kikevert masszához keverjük. Ezután a masszát egy kanál segítségével szitán átnyomjuk.
Egy 1,5 literes formát alaposan kivajazünk, majd a kihűtött meggyet elosztjuk az alján, ráönteni a tésztát. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Egy serpenyőben állandó keverés mellett felolvasztjuk a barna cukrot, majd hozzáöntjük a meggylét és ízlés szerint az aromát. Lassú tűzön kevergetve addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik. (Amennyiben tálalás előtt kihűlne és besűrűsödne, akkor újramelegítéssel megint eléggé folyós lesz.)
Tálalás előtt a felfújtat porcukorral megszórjuk, és a karamellás-meggyes öntetet kínáljuk hozzá.