Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyfelfújt római tálban

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, a dióval és a tojásokkal. Több részletben hozzáadjuk a tejet, és simára dolgozzuk. A masszát a citromhéjjal ízesítjük.
  2. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük és kimagozzuk. A kissé kinyomkodott gyümölcsöt megszórjuk egy kevés fahéjas cukorral és megöntözzük a likőrrel. Jól összekeverjük, és a masszába forgatjuk.
  3. A lecsepegtetett római tál aljára és oldalára vajforgácsokat helyezünk. Rátöltjük a gyümölcsös tésztamasszát, és ráforgácsoljuk a maradék vajat. A nyitott tálat a hideg sütő középső részébe toljuk, és a felfújtat 200-220 fokon kb. 60 percig sütjük. Még forrón megszórjuk a porcukorral, és azonnal fogyasztjuk.
Cseresznyével is elkészítheted. Ebben az esetben a gyümölcsöt meggylikőr helyett maraschinóval vagy triple sec likőrrel, illetve cseresznyepálinkával öntözd meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss