Elkészítés: A tésztához a tojást kikeverjük a cukorral és a lágy vajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral vegytett lisztet. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe keverjük a kakaót.
A sárga masszát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd a kakaós tésztát kanalanként rakjuk a sárga tetejére. Végül megszórjuk az egészet magozott meggyel, és közepes lángon megsütjük.
A túrót a porcukorral, a vajjal, a tojások sárgájával kikeverjük, a felvert tejszínhabot belevegyítjük.
A kihűlt tésztára kenjük a krémet.
A túrókrém tetejére piros tortazselét teszünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre