Egy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat és az aszalt meggyet. Egy másik tálban fehéredésig felhabosítjuk a vajat (kókuszzsírt) a cukorral.
A vajkrémhez hozzákeverjük a tojást. A vajkrémet beledolgozzuk a lisztes-zabos keverékbe, és 15 percig pihentetjük a hűtőben.
A tésztából diónyi golyókat formázunk, majd kilapítjuk a két tenyerünk között. Egymástól 3–4 cm távolságra helyezzük el őket a sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Evőkanalat használjunk a formáláshoz. Megvizezzük a hátlapját, és így lapítjuk, formázzuk tovább a kekszet. 170–180 Celsius-fokra előmelegített sütőben sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre