Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-vaníliás gesztenyetorta

65 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 5 db tojás
  • 5 csapott ek cukor
  • 5 csapott ek finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek rum
  • 2 ek meggylekvár
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csapott ek porcukor
  • 10 dkg meggy
  • Vaníliakrém:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg vaj
  • 3 csapott ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. Tésztához: A tojásfehérjét kemény habbá vejük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot. Belekeverjük a tojások sárgáját. Végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Vajjal kikent, liszttel meghintett formába öntjük, és tűpróbáig készre sütjük. Miután kihűlt, kivesszük a formából, és keresztben ketté vágj Krémhez: A gesztenyemasszát a porcukorral, vajjal, rummal összekeverjük, majd hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot, és beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet. Egyik tortalapot megkenjük lekvárral, egyenletesen elsimítjuk rajta a krémet, és befedjük a másik tortalappal. Vaníliakrém: A tejet összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral, majd sűrűre főzzük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és ezzel a krémmel bevonjuk a tortát. Teteje ízlés szerint díszíthető.

Megjegyzés

Férjem születésnapjára készítettem el ezt a tortát. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek