Tésztához:
A tojásfehérjét kemény habbá vejük.
Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot.
Belekeverjük a tojások sárgáját.
Végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Vajjal kikent, liszttel meghintett formába öntjük, és tűpróbáig készre sütjük.
Miután kihűlt, kivesszük a formából, és keresztben ketté vágj
Krémhez:
A gesztenyemasszát a porcukorral, vajjal, rummal összekeverjük, majd hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot, és beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet.
Egyik tortalapot megkenjük lekvárral, egyenletesen elsimítjuk rajta a krémet, és befedjük a másik tortalappal.
Vaníliakrém:
A tejet összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral, majd sűrűre főzzük.
Miután kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és ezzel a krémmel bevonjuk a tortát.
Teteje ízlés szerint díszíthető.