Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-vaníliakrémes kocka

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 6 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg puha margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 üveg magozott meggy
  • A tetejére:
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojást a vízzel és a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy közepes méretű tepsit vajjal kikenünk, kilisztezünk. Beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30-40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát. A kihűlt piskótánkat kettévágjuk.

A krémhez a tejben megfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingot, és időnként átkeverve kihűtjük. 20 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral. Ha már teljesen kihűlt a puding, a két masszát összekeverjük.

Az alsó lapra kenjük a krém 2/3 részét, és beleszórjuk az előzőleg jól lecsepegtetett és magozott meggyet, kissé belenyomkodjuk a krémbe, majd rátesszük a másik lapot. Ezt lekenjük a maradék krémmel, díszítjük meggyszemekkel, végül megspricceljük olvasztott csokoládéval.

Megjegyzés

Nem bőrösödik meg a puding hűlés közben, ha letakarjuk frissentartó fóliával, és csak kis rést hagyunk szellőzni. - Marcsux

Ezek is érdekelhetnek