Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes túrómousse torta

49 szavazat
25 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A meggyes túrómousse tortához először az alapot készítjük el: késes aprítóban finomra őröljük az édes kekszet, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. A morzsás-vajas keveréket egy 18 centi átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A krémes túróhoz hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a porcukrot. A fehér csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk (vagy mikróban, ez esetben fél percenként állítsuk le és forgassuk át a csokit addig, amíg teljesen fel nem olvad). A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, hagyjuk, hogy egy kicsi megpuhuljanak. A kicsavart zselatinlapokat a meleg olvasztott csokoládéba dobjuk és alaposan elkeverjük. Robotgép segítségével a habtejszínből kemény habot verünk. A krémhez összeforgatjuk a túrós keveréket az olvasztott fehércsokoládéval, majd három részletben hozzákeverjük a tejszínt. A krémet az alapra öntjük és visszarakjuk a hűtőbe 3-4 órára.
  3. A meggyzseléhez a kimagozott meggyet botmixerrel pürésítjük, majd ízlés szerint édesítjük. A püré felét egy kisebb lábasban feltesszük főni. Amikor intenzíven gőzölögni kezd, feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott, majd kinyomkodott lapzselatint. A meleg meggypürét a hideghez keverjük, majd a torta tetejére öntjük. Tálalás előtt legalább 6 órára újra hűtőbe tesszük.

 

Megjegyzés

Készíthetjük friss vagy fagyasztott gyümölcsből is. A meggyet helyettesíthetjük cseresznyével, málnával, eperrel vagy szederrel. Amennyiben aprómagvas gyümölcsből készítjük érdemes a pürét átpasszírozni. - viszobence

Ezek is érdekelhetnek

Friss